Social Icons

Pages

Friday, March 11, 2011

Crockpot : Explore the World Of Unique Test

Dear woman of the house,

Today I am here to explore the world of crockpot cooking you can also called it as slow cooker. Yeah! With the hectic pace of life today, the crockpot has become an inherent appliance in today's kitchens. As you probably know already, you simply place the ingredients in the crockpot, plug it in, and turn it on. This leaves you to spend the day as you like, knowing that you will return to a delicious homemade meal ready and waiting for you.

CrockPotOpening the front door on a cold winter evening and being greeted by the inviting smells wafting from a crockpot can be a diner’s dream come true. Yeah! You need to have a special crockpot and slow cooker recipes index in hands to serve your beloved one’s. At any time of year, a crock pot can make life a little more convenient because by planning ahead, you save time later. For the right purpose you can also read crockpot cooking tips to explore your world.

Trust me! Crockpot cooking can offer some very tasty meals and desserts however some basic rules should be followed when using a crockpot to cook with. You should be careful not to over stir their food while it's cooking in a crock pot. Taking the lid off during cooking causes vast amounts of heat to escape, therefore the food should only be stirred if it is clearly stated in the recipe.

Another benefit of the crockpot is that it doesn't heat up the kitchen. This can be valuable in the summer but don't limit it to summertime cooking. It is an any-season appliance. You will be pleased smelling the delicious fragrance of your food cooking all day long in the fall, winter and spring. You can also get help from crock book to have many delicious recipes. So just test it…!!!

द्राक्षाचे काही टिकाऊ पदार्थ

मागील लेखात आपण द्राक्षांपासून करता येणा-या काही घरगुती रेसिपी पाहिल्या. आज द्राक्षांचे काही टिकावू पदार्थ कसे तयार करावयाचे ते पाहुयात.

द्राक्षाचा मुरंबा :

द्राक्षाचा मुरंबा करताना खालील साहित्य असणे अगत्याची आहे.

साहित्य : बिनबियांची द्राक्षे २ वाटया, साखर ३ वाटया, पाव चमचा वेलदोडे पुड

कृती : द्राक्षे साफ़ करून त्याचे देठ काढून टाकावेत. एका स्टीलच्या पातेल्यात वाटया द्राक्षे वाटया साखर एकत्र करून तासभर मुरत ठेवावीत.

एका जाड बुडाच्या पातेल्यात द्राक्षाचे मिश्रण घेउन मंद गँसवर शिजत ठेवावे साखर विरघळू लागेल. द्राक्षांचा रंग बदलला आणि पाक चटपटू लागला की पातेले गँसवरून खाली उतरून ठेवावे. वेलदोड्याची पूड घालावी. जिथून देठे काढलेली असतात. तिथून पाक आत शिरतो. यामुळे हा मुरंबा चांगला आंबट गोड होतो.

द्राक्षाचे लोणचे :

साहित्य : वाटी आंबटगोड द्राक्षे, चमचे मोहरी पूड, अर्धा चमचा मेथी, अर्धा चमचा लाल तिखट, पाव चमचा हळद, चमचे बारीक मीठ, लिंबाएवढा गुळ, फोडणीचे साहित्य, तेल, मोहरी, हिंग, हळद

कृती : एका भांड्यात पाव वाटी तेलाची मोहरी, हिंग, हळद घालून फोडणी करावी. गार होऊ द्यावी. दुस-या भांड्यात द्राक्षं चिरून घ्यावीत. मोहरीची पूड चमचे, लाल तिखट अर्धा चमचा; बारीक मीठ चमचे, थोडासा गूळ (आवडत असल्यास) एकत्र करून त्यावर गार झालेली फोडणी ओतावी. थोड्याशा तेलात अर्धा चमचा मेथी तळुन मग ती कुटावी द्राक्षाच्या लोणच्यात घालावी. लोणचे दुस-या दिवशी खावे. द्राक्षे आंबट नसल्यास अर्धे लिंबू पिळावे. तिखटाचे प्रमाण आवडीप्रमाणे कमी जास्त करावे...अवश्य चव घेउन बघा आणि मग कळवा तुमचा अभिप्राय ....!!